Saavutettavuusseloste

Tämä on saavutettavuusseloste sivustolle Tieteessatapahtuu.fi. Seloste on laadittu 22.6.2020 ja päivitetty 10.2.2022. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut Tieteessä tapahtuu -lehden toimitus.

Tieteessatapahtuu.fi-sivusto on julkaistu 2003, ja nykyinen julkaisualusta on otettu käyttöön helmikuussa 2017. Sivustot kuuluvat saavutettavuuslainsäädännön piiriin.

Jos olemme arvioineet saavutettavuutemme tilan väärin ja huomaat saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme, kerrothan siitä meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa palautetta verkkolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuuspalaute(at)tsv.fi.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Digipalvelu täyttää suurelta osin kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Ei saavutettava sisältö

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:

Journal.fi-julkaisualustalla sijaitseva verkkolehti on kokonaisuudessaan PDF-muodossa:

1.1.1 Ennen vuotta 2022 julkaistuissa tiedostoissa voi olla visuaalisia elementtejä ja kaavioita, joista puuttuvat tekstivastineet.

1.3.1 Ennen vuotta 2022 julkaistuissa tiedostoissa voi olla ruudunlukijakäyttöä haittaavia muotoilupuutteita, kuten tyhjiä rivinvaihtoja ja otsikkotasoin merkkaamattomia otsikoita.

1.3.1 Ennen vuotta 2022 julkaistuissa tiedostojen taulukkorakenteissa voi olla ruudunlukijakäyttöä haittaavia puutteita, kuten tekstin asetteluun käytetyt taulukkorakenteet, puuttuvat ohjelmalliset sarakeotsikot ja samankaltaisten tietojen jakaminen useampaan eri taulukkoon.

1.3.1 Ennen vuotta 2022 julkaistuissa tiedostoissa voi olla alaviitteitä, joita ei ole linkattu tekstiin ja niiden tulkitseminen on hankalaa ruudunlukijalla.

1.3.1 Ennen vuotta 2022 julkaistujen tiedostojen metatiedoissa voi olla puutteita, kuten puuttuvia otsikoita (title) tai virheellisiä kielimäärityksiä ja tekijätietoja.

Tiedostojen sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa, jos asiakas sitä pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.

Seuraavat digipalvelun ei-saavutettavat sisällöt eivät kuulu lainsäädännön piiriin:

  • Toimisto-ohjelmien tiedostot (esimerkiksi doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • Verkkosisältö, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019
  • Video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

Toimisto-ohjelmien tiedostojen (esimerkiksi doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa, jos asiakas sitä pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Voit antaa palautetta verkkolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuuspalaute(at)tsv.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
Vaihteen puhelinnumero: 0295 016 000