Syksyn kirjamessuja

20.9.2018 8.23

Turun Kirjamessut 5.–7.10.

Turun Kirjamessuja vietetään 5.–7.10.2018 Turun Messukeskuksessa. Tämän vuoden teemoina messuilla on kestävä kehitys sekä Itämeren ja ilmaston suojelu. Teemamaa on 100-vuotisjuhliaan viettävä Viro. Ympäristöaiheita käsitellään messuilla sekä kauno- että tietokirjallisuuden kautta. Myös naapurimaamme kirjallisuutta tarkastellaan monipuolisesti. Messuilla on esillä laajasti virolaista nykykirjallisuutta, lastenkirjallisuutta sekä matkakirjallisuutta.

Kirjamessujen Tieto-lavalla on tietokirjallisuusohjelmaa, jota järjestää mm. Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (Huikee idis!) ja Suomen tietokirjailijat (Tietokirjaraati). Tieteen päivien 2019 teema ja graafinen ilme julkistetaan messuilla 5.10. klo 10.30 Kallas-lavalla.

Tiedekirjalla on oma osastonsa messuilla (A/39).

Helsingin Kirjamessut 25.–28.10.

Tiedetorijärjestetään Helsingin Kirjamessujen Kruununhaka-lavalla 25.–26.10.2018 Messukeskuksessa. Monipuolinen ohjelma käsittelee muun muassa robotiikkaa, ihmesatujen historiaa, poikatutkimusta ja loiseläimiä. Helsingin Kirjamessujen teemamaata, Yhdysvaltoja, lähestytään Tiedetorilla kirjallisuudentutkimuksen näkökulmasta. Miten maan viimeaikaiset tapahtumat heijastuvat romaani- ja tutkimuskirjallisuudessa?

Kaksipäiväinen Tiedetori tarjoaa messuvieraille tutkittua tietoa ajankohtaisista ilmiöistä ja esittelee kiinnostavimmat tieto- ja tiedekirjallisuuden uutuudet. Lisäksi torilla julkistetaan Tieteen päivien 2019 ohjelma ja Kanava-tietokirjapalkinnon ehdokkaat.

Helsingin kirjamessuilla Tiedekirjan osastolla (6g80) on myös monipuolista kirjallista ohjelmaa. Ohjelma löytyy osoitteessa www.tiedekirja.fi.