TSV:n juhlasyksy

Uutisia   19.9.2019 8.04   Päivitetty 19.9.2019 8.06

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) täyttää tänä syksynä 120 vuotta. Syyskuussa TSV:n viestintäkanavissa juhlistetaan TSV:tä ja tieteellisten seurojen merkitystä ja toimintaa kampanjalla Miksi tieteellinen seura? Valtuuskunta haastaa tiedeseurat, tieteenystävät ja tiedetoimijat osallistumaan kampanjaan. Se tuo näkyväksi tieteellisten seurojen merkitystä tieteelle, yhteiskunnalle ja seurojen jäsenille. Tänä syksynä valmistuu myös TSV:n tilaama, Tampereen yliopistossa tehty selvitys tieteellisistä seuroista.

Tieteellisten seurain valtuuskunta on toiminut tieteen ja tieteellisten seurojen puolesta vuodesta 1899 lähtien. Sen tehtävänä oli hoitaa seurojen kirjastoa ja ylläpitää seuroille tarkoitettuja toimitiloja Pöllöläksi kutsutussa talossa Helsingin Kasarmikadulla. 120 vuotta myöhemmin TSV:hen kuuluu yli 280 jäsenseuraa, jotka edustavat lukuisia eri tieteenaloja. Yhteensä näihin jäsenseuroihin kuuluu noin 250 000 henkilöjäsentä. TSV:n toiminta on laajentunut lukuisilla uusilla tehtävillä ja palveluilla, ja sen merkitys on suuri tiedepolitiikassa, tiedeviestinnän kentällä ja tieteen puolestapuhujana.

Olemme TSV:ssä kutsuneet kuusi tieteellisen seuran jäsentä – ammattilaista ja harrastajaa – vastaamaan kampanjakysymykseen ja jaamme heidän vastauksensa viestintäkanavissamme. Lisäksi haastamme jokaisen tieteenystävän, tieteellisen seuran ja näihin seuroihin kuuluvan jäsenen kertomaan oman kokemuksensa tai näkemyksensä siitä, miksi kuulua tieteelliseen seuraan tai mikä merkitys tieteellisellä seuralla on yhteiskunnalle tai tieteelle. Jaamme haasteeseen osallistuneiden seurojen ja yksityishenkilöiden vastauksia TSV:n kanavissa syyskuun aikana.

Toivomme #SiksiTieteellinenSeura-haasteeseen mahdollisimman paljon osallistujia. Kerro tekstin tai videon avulla, miksi haluat kuulua tieteelliseen seuraan, millaista toimintaa seurasi järjestää jäsenilleen tai pohdi lyhyemmin tai pidemmin, mikä merkitys tieteellisten seurojen toiminnalla on. Lataa julkaisusi sosiaalisen median kanavaasi, tägää mukaan TSV ja käytä tunnisteita #SiksiTieteellinenSeura ja #TSV120. TSV jakaa haasteeseen vastanneiden vastauksia some-kanavissaan syyskuun aikana.

TSV:n juhlakuukausi huipentuu kutsuvierastilaisuuteen Tieteiden talolla syyskuun lopulla. Silloin on TSV 120 vuotta -juhlavideon ensiesitys sekä julkistetaan TSV:n Kordelinin palkinnon voittaja ja TSV:n kansallisen Tiedevalokuvakilpailun voittajat. Juhlien jälkeen Tieteiden talolla avautuu tiedevalokuvanäyttely, jossa on yli 20 kilpailuun osallistunutta teosta nähtävillä 16.1.2020 asti.

TSV:n juhlasyksyä on helpoin seurata TSV:n Facebook-sivulla ja Twitterissä sekä TSV:n uutiskirjeestä, jonka ensimmäinen numero lähetetään viikolla 39. Uutiskirjeen voi tilata TSV:n verkkosivuilta osoitteesta https://www.tsv.fi/fi/uutiskirje.

Lisätietoja kampanjasta ja haasteesta: tapahtuma- ja viestintä koordinaattori Kaisa Kivipuro, kaisa.kivipuro(at)tsv.fi.