Tieteessä tapahtuu 2/2017 on ilmestynyt

Uutisia   23.3.2017 8.37   Päivitetty 14.2.2019 9.40

Pääkirjoituksessa Liisa Laakso kuvaa tutkijakoulutuksen vaikuttavuutta eli hyötyä yhteiskunnalle. Briitta Koskiahon artikkelissa pohditaan kahden muuttoliikkeen muotoa ja vaikutusta. Erityisesti britit ovat osoittaneet haluavansa torjua niin pakolaistulvan kuin Euroopan itäisistä osista suuntautuvan työperäisen muuton. Ilkka Koiranen, Aki Koivula ja Arttu Saarinen tarkastelevat kuuden suurimman eduskuntapuolueen jäsenten sosiaalisia rakenteita ja niiden vaikutuksia puolueiden tavoitteisiin.

Lehdessä on kaksi aihekokonaisuutta. Euroopan Zeitgeist -artikkelit perustuvat Tieteen päivien pienoisluentoihin sadan vuoden takaisesta Euroopasta. Tieteenalat dialogissa -kirjoitukset käsittelevät tunteita, emootioita ja affekteja sekä niiden tutkimista. Puheenvuorot pidettiin Yhteiskuntatieteen filosofian huippuyksikön järjestämällä keskustelufoorumilla.

Katsauksissa aiheina ovat Ahvenanmaan kysymys noin sata vuotta sitten ja Digitaalisten ihmistieteiden keskus HELDIG. Markus Hotakainen käsittelee Tutkimusta Suomessa -kolumnissa Metsähovin tähtitieteellinen radio-observatorion osuutta virtuaalisessa radioteleskoopissa. Kirjallisuutta-osiossa Raimo Väyrynen arvostelee uusimman, kulttuurihistoriallisen Maamme-kirjan.