Tekoälyn (AI) perusteet

Uutisia   20.9.2018 8.28   Päivitetty 14.2.2019 10.19

Kurssin on hyväksytysti läpäissyt jo noin 7 500 ihmistä, ja ensimmäisiä kurssilta valmistuneita juhlittiin Helsingin yliopistossa 6. syyskuuta.

Verkkokurssi tarjoaa kaikille mahdollisuuden opiskella tekoälyn perusteet ilmaiseksi. Kurssi pureutuu tekoälyn perusteisiin käytännöllisten esimerkkien kautta ja tarjoaa opiskelijoille, työelämässä oleville ja tekoälystä muuten kiinnostuneille helpon ja kannustavan väylän tekoälyn pariin. Kahden opintopisteen arvoisen verkkokurssin suorittaminen ei vaadi aiempia tekoäly- tai ohjelmointitaitoja, ja se soveltuu kaikille. Kurssia kehitetään palautteen perusteella jatkuvasti. Siitä on tulossa suomenkielinen versio tulevan syksyn aikana ja jatkokurssi keväällä 2019. Jatkokurssi sopii tekoälyn taustalla olevasta teknologiasta kiinnostuneille, joilla on perustiedot ohjelmoinnista.

Verkkokurssi liittyy myös Helsingin yliopiston ja Reaktorin sosiaalisen median Tekoälyhaaste-kampanjaan. Tekoälyhaaste pyrkii saamaan prosentin Suomen väestöstä, noin 54 000 ihmistä, opiskelemaan tekoälyn perusteita vuoden 2018 aikana. Yritykset ja organisaatiot voivat vastata haasteeseen lupaamalla kouluttaa henkilöstöään tekoälyn perusteisiin.