Saavutettavuus

Tämä on saavutettavuusseloste sivustolle tieteessatapahtuu.fi. Seloste on laadittu 22.6.2020. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut Tieteessä tapahtuu -lehden toimitus.

tieteessatapahtuu.fi-sivusto on julkaistu 2003, nykyinen julkaisualusta on otettu käyttöön helmikuussa 2017. Sivustot kuuluvat saavutettavuuslainsäädännön piiriin.

Jos olemme arvioineet saavutettavuutemme tilan väärin ja huomaat saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme, kerrothan siitä meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa palautetta verkkolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuuspalaute(at)tsv.fi.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Digipalvelu täyttää suurelta osin kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Ei saavutettava sisältö

Tieteessä tapahtuu -verkkolehden saavutettavuuspuutteet

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:

Journal.fi-julkaisualustalla sijaitseva verkkolehti on kokonaisuudessaan pdf-muodossa:

1.1.1 Tiedostoissa voi olla visuaalisia elementtejä ja kaavioita, joista puuttuvat tekstivastineet.

1.3.1 Tiedostoissa voi olla ruudunlukijakäyttöä haittaavia muotoilupuutteita, esim. tyhjiä rivinvaihtoja ja otsikkotasoin merkkaamattomia otsikoita.

1.3.1 Tiedostojen taulukkorakenteissa voi olla ruudunlukijakäyttöä haittaavia puutteita, esim. tekstin asetteluun käytetyt taulukkorakenteet, puuttuvat ohjelmalliset sarakeotsikot ja samankaltaisten tietojen jakaminen useampaan eri taulukkoon.

1.3.1 Tiedostoissa voi olla alaviitteitä, joita ei ole linkattu tekstiin ja niiden tulkitseminen on hankalaa ruudunlukijalla.

1.3.1 Tiedostojen metatiedoissa voi olla puutteita, esimerkiksi puuttuvia otsikoita (title) tai virheellisiä kielimäärityksiä ja tekijätietoja.

Tiedostojen sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa, jos asiakas sitä pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.

Seuraavat digipalvelun ei-saavutettavat sisällöt eivät kuulu lainsäädännön piiriin:

  • toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • verkkosisältö, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019
  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

Toimisto-ohjelmien tiedostojen (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa, jos asiakas sitä pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Voit antaa palautetta verkkolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuuspalaute(at)tsv.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000